Horganyzás vagy alapozás?

Termékeinket megrendelheti alapozott vagy tüzihorganyzott felületkezeléssel is. Mi a különbség?

Alapesetben a fém felületre mártásos technológiával felviszünk egy jól tapadó nitrobázisú alapozófestéket. Ez jó alapot képez a végső festégrétegnek de önmagában nem korrúzióvédő bevonat. Errre mindenképen festeni kell (pl. Hammerite kerítésfesték vagy kalapácslakk) egy fedő réteget a végleges lezárás és korrúzióvédelem érdekében. 

Ezekkel a rétegekkel tartós védelmet érhetünk el, viszont 5-10 évente egy ellenőrzést, javítást igényel, mivel egyes helyeken enyhe korrúzió felütheti a fejét.

Ezzel az eljárással is évtizedekben mérhető a termékek élettartalma.

Amennyiben porszórásos eljárással tervezik a végső festést mindenképen jelezzék felénk, mert az alapozófestékkel nem lehet ezt az eljárást kivitelezni.

A horganyzás technológiájával totális korrúziómentes felületet érhetünk el, mellyel évtizedekre védelmet kapunk. Tehát ebben az esetben hosszú évek után sincs szükség utómunkálatokra, javításokra. De ez a hosszan tartó gondozásmentesség is csak egy fedő festékréteg felvitelével érhető el, tehát festeni kell.

A horganyzott termékek nincsenek festésre előkészítve. Ezeken megszilárdult horgany tüskék, esetleg horgany anyagmaradványok találhatók, melyeket egy fogóval illetve csiszolással lehet eltávolítani. Rakodáskor ügyelni kell a balesetveszélyre. 

A horganyzási lyukak,melyek funkciója, hogy a zártszelvények belsejébe is bejusson a védőréteg, száradáskor eltömődhet. Ha a  belső részekbe bejut a víz és onnan nem tud kifolyni, fagyáskor károsíthatja a pálcákat.Ezeket egy 4mm átmérőjű fúróval újra szabaddá kell tenni.

Természetesen ez is festhető porszórásos eljárással vagy kifejezetten horganyzott fém festékkel.

 

 

 

Webáruház készítés