Horganyzás vagy alapozás?

Termékeinket megrendelheti alapozott vagy tüzihorganyzott és porfestéssel is. Mi a különbség?

Alapesetben a fém felületre mártásos technológiával felviszünk egy jól tapadó nitrobázisú alapozófestéket. Ez jó alapot képez a végső festégrétegnek de önmagában nem korrúzióvédő bevonat. Errre mindenképen festeni kell egy fedő réteget a végleges lezárás és korrúzióvédelem érdekében. 

Ezekkel a rétegekkel tartós védelmet érhetünk el, viszont 2-3 évente egy ellenőrzést, javítást igényel, mivel egyes helyeken ( főleg a hegesztési varratoknál) enyhe korrúzió felütheti a fejét.

Ezzel az eljárással is évtizedekben mérhető a termékek élettartalma.

 

Gondozásmentes felületkezelés

A horganyzás technológiájával totális korrúziómentes felületet érhetünk el, mellyel évtizedekre védelmet kapunk. Tehát ebben az esetben hosszú évek után sincs szükség utómunkálatokra, javításokra. 

Ezután következik a csiszolás munkafolyamata,  amikor a felületetről eltávolítjuk az oda nem való kitüremkedéseket, horgany folyásokat, teljesen sima felületet biztosítva a festéshez.

Az így kapott felületre kerül porszórásos (szinterezés) eljárással a festék felvitele.  Egy színezett műanyagpor-alapú festéket hordanak fel az adott felületre elektrosztatikus szórópisztoly segítségével . A fém felületén megtapad a műanyag porfesték, majd kemencében 160–200 °C-on ráolvasztják. Így kapunk egy szinte korlátlanul tartós, esztétikus felületet.

A színeket a RAL színminta alapján lehet kiválasztani.

 

 

 

Gondozásmentes vaskerítések és kapuk

Webáruház készítés